Jag heter Yvonne Anerland och bor Rottne, ca 1,8 mil utanför Växjö. Min familj består av sambo, 3 vuxna och utflugna barn, 1 barnbarn samt mina Portugisiska Vattenhundar. Jag har alltid haft hund, både själv och omkring mig då jag är uppvuxen med kennel och uppfödning av Långhårig Collie inom familjen. Min första egna hund, en schäfer, fick jag när jag var sjutton år och därefter blev det collie. 2013 kom jag för första gången  i kontakt med Portugisisk Vattenhund och jag fastnade direkt för denna helt fantastiska ras, vilket slutade med att min första portis flyttade hem till mig 2014 :) Det är en själständig, vänlig, cool, fartfylld och otroligt rolig ras att både jobba med och ha som familjehund.

Min Vision med min uppfödning är bra mentalitet, sund hälsa och rastypisk exteriör med bra konstsuktion för rasens egenskap att arbeta i vatten och för att de ska hålla hela livet då rasen blir runt 15 år.

Jag har sedan 2015 varit aktiv inom rasklubben för Portugisisk Vattenhund, där jag suttit i avelskommitten i omgångar. Jag har ingått i styrelsen sedan 2018 samt sitter som ordförande sedan 2019.

Jag är utbildad till diplomerad avelsfunktionär i SKK´s regi och brinner extra mycket för avel och genetik.

Utbildningar/Kurser som jag gått:

Uppfödarutbildning, SKK

Avel & genetik, SKK

Hundens Beteende, SKK

Mera Mentalitet, SKK

Anatomi I, Moa Persson

Anatomi II, Moa Persson

Ekonomi & Jurudik för uppfödare, SKK

Avelskonferens, SKK, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022

samt ett stort antal föreläsningar och dagskurser.